NederlandsNederlands

Studiematies Sport en Bewegen ROC Nijmegen

Studenten ROC-1

De grote operatie voor Football for Life in Nigeria had nooit zo snel kunnen geschieden als nu zonder de hulp van Simon Ruikes, voorzitter van vv OSC uit Oosterhout, waaraan we eerder gebruikte voetbalschoenen mochten geven, en tevens stagebegeleider van Sport en Bewegen op het ROC Nijmegen. Met maar liefst acht man sterk kwamen de Studiematies donderdag 24 maart naar de opslagruimte van Kantorengebouw De Enk. Bij de namen op de foto horen onderstaande verhalen:

 

Bram Rijndertse

Ik ben Bram Rijndertse, ik ben 17 jaar oud en ik woon in Zetten. Veel mensen kennen dat niet maar dat ligt tussen Arnhem en Nijmegen in.

Sinds dit jaar volg ik de opleiding Sport en Bewegen op het ROC te Nijmegen. Ik heb het daar erg naar mijn zin, ik heb een leuke klas en ik ben veel bezig met sporten. Ook probeer je mensen te helpen in de sport. Hetzelfde als Football Maties alleen dan dat ze zelf bezig zijn met sporten.

Ik voetbal zelf nu bij Excelsior Zetten. Daar voetbal ik in de A1 2e klasse. Ik zit pas op voetbal vanaf de D, maar ik heb het erg naar mijn zin.

Ik heb meegeholpen omdat mijn stagebegeleider vroeg of wij mee wilden helpen, en het leek mij wel leuk om ook gelijk wat te doen voor een goed doel. Ook wist ik niet veel over Football Maties, alleen dat ze kleding en schoenen kregen van veel verenigingen uit Nederland. Ik heb me zeer vermaakt de dag zelf en ik vond ook dat we allemaal een goede inzet hebben getoond.

 

Melle Peters

Ik ben Melle Peters en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Zetten. Ik volg de opleiding Sport en Bewegen op het ROC te Nijmegen. Ik heb het erg naar mijn zin op de sport opleiding.  Als beroep wil ik graag Sportagoog  worden, een bepaalde doelgroep begeleiden in de sport.

Ik voetbalde bij Excelsior Zetten, nu doe ik aan Kickboksen.

Onze stagebegeleider vroeg of wij mee wilden helpen aan het goede doel Football Maties. Het leek mij leuk om mee te helpen aan dit goede doel. Ik heb wat geleerd over de stichting Football Maties, ook vond ik het leuk om een steentje bij te dragen.

 

Guus Rothoff

Mijn naam is Guus Rothoff en ik ben 18 jaar oud. Ik kom uit Herveld, een dorpje tussen Arnhem en Nijmegen in. Ik zit op het ROC in Nijmegen, waar ik de opleiding Sport en Bewegen volg. Dit is mijn eerste leerjaar.

Ik zit zelf ook op voetbal, bij S.V.H.A. (Sport Vereniging Herveld Andelst). Ik zit in de A1, en mijn positie is middenvelder.  Vanuit stage kwam de vraag of we een keer wilden meehelpen bij Football Maties. Ik had er toen al wel van gehoord, maar wist er nog niet zo heel veel vanaf. Ik wilde graag meehelpen, omdat het voor een goed doel is en je leert er ook van.

 

#Baiedankie Peppijn, Wessel, Melle, Naomi, Simon, Bram, Guus, Bart en Melvin!

 

ROC3

ROC Nijmegen ROC2