NederlandsNederlands

VVOG Harderwijk

VVOG Harderwijk

VVOG Harderwijk is opgericht op 13 mei 1927 als zondagvereniging VOG (Vereniging Ons Genoegen). Deze naam moest van de KNVB gewijzigd worden omdat er al een voetbalvereniging bestond die VOG heette. Vanaf 1945 wordt er ook op zaterdag gevoetbald bij VVOG. De zaterdagafdeling kent grote successen in het amateurvoetbal, zo worden de Harderwijkers in het seizoen ’68/’69 algeheel amateurkampioen van Nederland. Ook in het seizoen ’96/’97 wordt de ploeg onder leiding van Dwight Lodeweges kampioen van alle zaterdagamateurs.

VVOG schreef in het seizoen 1988/1989 geschiedenis in de nationale voetbalbeker door de betaald voetballers van Excelsior en Helmond Sport te verslaan. De ploeg verloor een ronde verder pas in de laatste minuut van FC Groningen.

Hoofdklasse

In het seizoen 2006/07 ontsnapte VVOG aan degradatie naar de eerste klasse door de beslissingswedstrijden tegen Huizen en DVS ’33 na verlenging winnend af te sluiten. In het seizoen 2007/08 viel echter het doek voor VVOG. In een beslissingswedstrijd tegen ARC verloor VVOG na vele jaren het hoofdklasserschap.

In het seizoen 2008/09 kwam VVOG uit in de eerste klasse met onder andere streekgenoten DVS ’33, SDV Barneveld en DOS Kampen. De groenwitten misten een periodetitel op een haar na. De uiteindelijke vierde plek in de eindstand gaf geen recht op nacompetitie. Sinds het seizoen 2011/2012 is VVOG weer actief in de hoofdklasse.

Sportpark De Strokel

VVOG speelt zijn wedstrijden op het gemeentelijk sportpark ‘De Strokel‘ en heeft de beschikking over acht speelvelden en vier trainingsvelden. Het hoofdveld is voorzien van kunstgras, een lichtinstallatie en een overdekte zittribune, die plaats biedt aan ongeveer 400 toeschouwers. Één van de staantribunes met een capaciteit van 700 toeschouwers is overdekt. Het hoofdveld is zodanig aangelegd dat een toeschouwersaantal van 10.000 tot de mogelijkheden behoort. De clubkleuren van VVOG zijn groen en wit.