NederlandsNederlands

VV SEP

VV Sep

Voetbalvereniging SEP uit Delft bestaat al tenminste sinds 1947 zonder onderbreking. Er zijn geluiden dat de vereniging al in 1924 opgericht zou zijn. Het eerste schriftelijke bewijs van oprichting van de “R.K. Voetbal- en Atletiekvereniging Sport En Plezier” is van 4 juni 1926. Reden van oprichting was dat een aantal leden van DHL in de “Nederlandse Voetbal Bond” (de latere KNVB) wilde spelen in plaats van in de “Federatie van R.K. Voetbalclubs”. Toch werd in 1997 het 50-jarig jubileum uitgebreid gevierd.

Het eerste elftal

Inmiddels is SEP uitgegroeid tot een van de grotere clubs van Delft. De jeugdafdeling heeft ruim 350 leden en is nog altijd groeiende. Naast de jeugdafdeling is er een damestak en veld- en zaalvoetbal voor senioren. Dames 1 speelt in de tweede klasse en het eerste elftal van de mannen komt uit in de derde klasse op zondag. Tot 2013 kwam het eerste elftal op een enkel seizoen na steevast uit in de vierde klasse. In 2013 werd het kampioenschap behaald en sindsdien heeft SEP zich al drie seizoenen op rij weten te handhaven in de derde klasse. In het seizoen 2015/2016 finishten zij als tiende.

Sportpark Tanthof Zuid

De club speelt op het sportpark Tanthof Zuid, gelegen ten zuiden van de Delftse wijk Tanthof aan de rand van het Abtswoudse Bos. Het tenue waarin de teams van SEP uitkomen heeft wat weg van het tenue van de Go Ahead Eagles; een geel shirt met een dikke rode baan in het midden. Dit wordt aangevuld met een witte broek en gele kousen. Football Maties is ontzettend blij en trots dat het een samenwerking is aangegaan met deze prachtige vereniging!