NederlandsNederlands

VV Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse boys

Op 24 maart 1930 werd in Rijnsburg de voetbalclub RFC opgericht. De afkorting stond voor Rijnsburgse Football Club. Omdat de naam RFC al in gebruik was, werd de club later dat jaar omgedoopt tot v.v. Rijnsburgse Boys. Tussen de oprichting in 1930 en de verhuizing naar sportpark Middelmors in 1957 speelde club op verschillende plekken in Rijnsburg. Sportpark Middelmors is ook het huidige onderkomen en biedt inmiddels plaats aan ruim 6000 toeschouwers.

De club heeft met haar eerste elftal grote successen gekend in de afgelopen decennia. De club werd onder meer vijf keer kampioen van de hoofdklasse, twee keer algeheel kampioen bij de zaterdagamateurs en won de KNVB beker voor amateurclubs. Sinds de invoering van de topklasse draait Rijnsburgse Boys onafgebroken mee in de top van de competitie. Een tweede plaats in 2012 is tot nu toe het sportieve hoogtepunt in deze klasse. Ook heeft de vereniging meerdere keren profclubs verslagen in de strijd om de nationale KNVB beker.

Naast het eerste elftal kent de club nog zestien seniorenteams, waaronder één vrouwenteam. Daarnaast kent de club een uitgebreide jeugdafdeling. De clubkleuren zijn zwart en geel. Voor meer informatie over Rijnsburgse Boys, klik hier.