NederlandsNederlands

Volleybalvereniging Reflex

Volleybalvereniging Reflex uit Duiven speelt met haar teams in de Nevobo Regio Oost en telt ongeveer 250 fanatieke leden. De roots van Reflex komen oorspronkelijk van volleybalclub Apollo. Vanaf 1973 kwam het volleybal in de vereniging Thuve, een federatie voor verschillende sporten en sportverenigingen in Duiven. In 1993 splitste het volleybal zich weer af en ging het op eigen benen staan onder de huidige naam Volleybalvereniging Reflex. Tegenwoordig wordt er op de trainingen en tijdens de thuiswedstrijden gevolleybald in sportcentrum Triominos en sportzaal Huis van Droo, beiden in Duiven.

De betrokkenheid van de leden bij de vereniging blijkt onder andere uit de manieren waarop er extra geld verdiend wordt voor de vereniging. Zo zorgen de seniorenteams door middel van het ophalen van oud papier ieder jaar voor een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging. Daarnaast blijven de leden door het verenigingsblad Reflexie goed op de hoogte van alle ins en outs binnen de vereniging. Deze betrokkenheid van de leden zorgt voor onderlinge samenhang die zich uit in activiteiten zoals de kaderbindingsavond en het bekende jeugdkamp.

De Duivenaren stellen materialen beschikbaar die in ontwikkelingslanden gebruikt kunnen worden om in te sporten. Want hoewel de Duivenaren over een handige webwinkel beschikken waarin allerlei clubkleding- en merchandise besteld kan worden, beseffen ze dat dit niet overal op de wereld het geval is. Materialen die hier in Nederland vervangen moeten worden door bijvoorbeeld een verandering van sponsor of materialen die over zijn komen vaak nog goed van pas in landen waar geen geld is voor nieuwe benodigdheden. Wij van Football Maties zeggen #Baiedankie, Reflex!