NederlandsNederlands

V.V. OSC

V.V. OSC uit Oosterhout is als partner verbonden aan Football Maties. De leden van V.V. OSC spelen en trainen sinds 2010 op Sportpark Nieuw Balveren. De in 1938 opgerichte club voetbalt in het klassieke blauwwitte tenue. Het eerste team heeft na promoties in de seizoenen 2010/2011 en 2011/2012 een vaste stek weten te bemachtigen in de vierde klasse zondag.

Behalve voetballen worden er bij V.V. OSC ook de mogelijkheden ontdekt om een hardloopclubje en een vaste kaartavond te organiseren. Het is voor de club een prioriteit om mensen bij de club te blijven betrekken. Het is duidelijk dat er vanuit de club veel waarde wordt gehecht aan de sociale taken en plichten die horen bij een vereniging.

Bij V.V OSC is er voor iedereen een plek. Behalve heren en jongens spelen ook dames en meiden een belangrijke rol in de club. Bij de club is men zich bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die voetbalclubs dragen. Vandaar dat V.V. OSC zich ook inzet voor het G-voetbal. Plezier in het voetbal is iets wat iedereen toegankelijk zijn. Maar niet alleen de geboren en getogen Oosterhoutse voetballers en voetbalsters maken furore op de velden.

De club zet  zich ook in voor vluchtelingen. Zij komen onder begeleiding van de vrijwilligers voetballen op de velden van V.V. OSC. Echter beschikten de jongens meestal niet over het juiste schoeisel. Omdat op normale schoenen of zelfs sokken (!) gevoetbald werd, is er actie ondernomen.

In samenwerking met V.V. OSC heeft Football Maties 40 paar schoenen aan de vluchtelingen kunnen schenken. Lees hier meer over de actie.

Het is vast en zeker het begin van een vruchtbare en langdurige samenwerking.
Bezoek hier clubpagina van V.V. OSC.