NederlandsNederlands

Terborgtoernooi

Het Terborgtoernooi is een internationaal toernooi voor spelers van onder de 19 jaar (A-junioren) dat jaarlijks wordt gehouden op sportpark De Paasberg in Terborg. In 2015 vond alweer de 36e editie plaats van dit zeer prestigieuze toernooi.

Tottenham Hotspur, Liverpool, Chelsea, Barcelona, Ajax, PSV, Borussia Dortmund en vele andere topclubs hebben in al die jaren meegedaan aan het Terborgtoernooi. Clubs uit Zuid- en Noord-Amerika, Afrika en de nationale selecties Onder-19 van China, Japan en Australië zijn vaak vertegenwoordigd.

Internationale vedetten

In de loop der jaren hebben veel internationale topspelers in hun jongere jaren meegedaan aan het Terborgtoernooi. Onder hen bijvoorbeeld Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Robbie Keane, Thiago Motta, Gerard Piqué en Maxwell. Lucas Silva, die onlangs is overgestapt naar Real Madrid, was een paar jaar geleden nog te bewonderen op de velden in Terborg.

De 37e editie van het Terborgtoernooi staat op de planning voor vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016. Een uitgebreide terugblik op de laatste editie is te vinden op www.terborgtoernooi.nl. Football Maties is bijzonder trots met een stand aanwezig te mogen zijn.