NederlandsNederlands

SV Raalte

SV Raalte is een Overijsselse club die als partner samenwerkt met Football Maties. Door middel van het inzamelen van materialen steunt de club het goede doel. Naast voetbal kan er bij deze omnisportvereniging immers ook handbal of gymnastiek beoefend worden. SV Raalte werd op 26 april 1937 opgericht en is nog steeds een plek waar iedereen welkom is. Op het aan de Jan van Arkelstraat gelegen Sportpark Raalte werken de voetballers uit Raalte hun wedstrijden af. Hoewel het logo bestaat uit de kleuren geel en zwart, wordt er gespeeld in een wit shirt met blauwe broek en sokken.

Het eerste team speelt haar wedstrijden in de Vijfde klasse Zondag. Er is echter veel meer dan Heren 1. Ook de Dames zijn goed vertegenwoordigd in zowel de jeugd als bij de Senioren. Verder beschikt SV Raalte ook over een G-team. Een van de kernwaarden van de club is dat niemand buitenspel staat. Figuurlijk natuurlijk. Sporten en met de tijd meegaan zijn beiden belangrijk, vandaar het motto: ‘een vereniging in beweging’. Voetballers, handballers en ook gymnasten, er is iets voor jong en oud. Bij SV Raalte kan iedere sportliefhebber al meer dan 75 jaar zijn of haar ei kwijt.

De vereniging speelt een belangrijke rol in het sociale leven in Raalte. Men organiseert er zelfs Dartkampioenschappen en ook voor carbid schieten kan men zich melden bij SV Raalte. De club heeft een duidelijke visie en gaat creatief te werk om doelen te verwezenlijken. Zo is voor de nieuwbouw van de kantine in 2012 deels gefinancierd door het uitgeven van obligatieleningen. Rondom de trainingen en wedstrijden kan men nu altijd terecht in deze prachtige kantine die naar eigen zeggen “één van de, zo niet dé gezelligste kantine van Salland” is.

SV Raalte, een club waar niemand buitenspel staat!

Meer weten over SV Raalte? Klik dan hier.