NederlandsNederlands

SV Grol – Marveldtoernooi

Marveldtoernooi_2015

Het Marveldtoernooi is een jaarlijks toernooi voor C-junioren, georganiseerd in Groenlo bij SV Grol. Aan het einde van ieder seizoen vindt dit prestigieuze toernooi plaats waar de internationale top aanwezig is. Clubs als Ajax, Barcelona, PSV en Manchester United hebben meerdere keren acte de presence gegeven op het Marveldtoernooi dat sinds 1990 gehouden wordt. Een groot aantal spelers, dat heeft deelgenomen aan het Marveldtoernooi, is uitgegroeid tot succesvol profvoetballer.

Internationale toppers

Nederlandse internationals als Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder hebben onder andere hun opwachting gemaakt tijdens dit toernooi. Ook een aantal internationals uit andere landen heeft in hun jongere jaren deelgenomen aan het Marveldtoernooi, onder hen onder meer Thiago Alcántara, Bastian Schweinsteiger en Jordi Alba. Meer recentelijk waren ook toptalenten als Tony Vilhena, Ricardo Kishna en Memphis Depay actief op de velden van SV Grol.

Stand Football Maties

Football Maties is jaarlijks aanwezig met een stand op het Marveldtoernooi. Op deze dagen wordt aan geïnteresseerden uitgelegd hoe het concept van Football Maties werkt. Jonge voetballers, die in de jeugdafdelingen van de BVO’s spelen, kunnen hier ook hun tweedehands voetbalschoenen inleveren en zo ook hun steentje bijdragen aan de verschillende projecten in Afrika. Jaarlijks levert dit tientallen paren goed bruikbare, tweedehands voetbalschoenen op!