NederlandsNederlands

SV De Rijp

SV De RijpIn het Noord-Hollandse dorpje De Rijp is sportvereniging SV De Rijp de plaatselijke trots. De welvarende historie van het dorp als bolwerk van de walvisvaart is terug te vinden in het logo van de club, waar prominent een walvis op prijkt. De vereniging werkt haar wedstrijden af op – hoe kan het ook anders – Sportpark De Rijp. De vereniging werd opgericht op een koude winterdag in januari 1932, maar bewijst nog altijd relevant te zijn.

Seizoen 2015-2016 kan gezien worden als een absoluut topseizoen waarin Heren 1 het kampioenschap in de vierde klasse zondag wist te bemachtigen. Ook Heren 3 mocht aan het eind van het seizoen op de platte (dubbeldekker) kar de titel vieren. Het tweede elftal van de club wist na een promotie gelijk beslag te leggen op een mooie tweede plaats. Sportief succes is de club dus zeker niet verleerd.

De bruisende vereniging kan leunen op een diverse groep leden. Naast de reguliere Jeugd-, Heren- en Damesteams kunnen de oudjes bij de populaire veteranenteams terecht. Er worden tal van activiteiten georganiseerd door de vereniging waardoor de hechte band met het dorp voortdurend wordt versterkt. Sportpark De Rijp kan door hulp van sponsoren en leden na een zeer grondige renovatie nog jaren vooruit met onder andere nieuwe kleedkamers en bestrating. Het terrein beschikt over drie velden waarop ieder weekend fanatiek gevoetbald wordt in het klassieke tenue van De Rijp: een wit shirt, met rode broek en ook rode kousen.