NederlandsNederlands

SV Baarn

SV Baarn logo

SV Baarn is ontstaan in 1995 door een fusie van de twee verenigingen uit Baarn: BVV Baarn en KSV Limvio. De oprichtingsdatum van BVV Baarn, 20 maart 1908, is hierbij overgenomen als de oprichtingsdatum van SV Baarn. In 1995 werd gekozen voor de naam SV Greenstars Baarn. Achteraf bleek dat deze naam niet bij iedereen even positief werd ontvangen en in 2005 werd de naam veranderd in het huidige SV Baarn. In 2008 werd het 100-jarig jubileum op grootse wijze gevierd.

Eerste elftal

Het eerste elftal kwam na de fusie in eerste instantie uit in de tweede klasse zondag. Na de degradatie naar de derde klasse in 1998 schommelt de club tussen de derde en vierde klasse in. In het seizoen 2015/2016 finishte het als elfde in de vierde klasse. In de loop van de jaren heeft het eerste elftal van SV Baarn meerdere keren de krachten mogen meten met een aantal profclubs. Onder meer Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse en het nabijgelegen FC Utrecht zijn al eens op bezoek geweest bij SV Baarn.

Omnisportvereniging

SV Baarn heeft naast een voetbalafdeling ook een handbalafdeling. Het is daarom een omnisportverenging. De wedstrijden worden afgewerkt op sportpark Ter Eem en in sporthal De Trits. Naast SV Baarn zijn ook de voetbalverenigingen VV Eemboys en TOV gevestigd op sportpark Ter Eem. De spelers van SV Baarn verdedigen de eer van de club in een tricot, bestaande uit een groen shirt en een witte broek. Football Maties is ontzettend blij en trots dat het een samenwerking is aangegaan met deze prachtige vereniging!