NederlandsNederlands

KC Antilopen

 

Naast de vele voetbalclubs die Nederland rijk is, zijn er genoeg andere sportverenigingen die gebruiksklare materialen vaak niet meer kunnen benutten vanwege bijvoorbeeld een wissel van sponsor. Korfbalclub Antilopen is een club die samen met Football Maties verder kijkt en ervoor zorgt dat materialen een tweede kans krijgen. De korfballers uit Leusden kennen een rijke historie.

Op een herfstavond in 1965 sloegen 18 mensen in café van de Pol de handen ineen en zo startte de club in met één senioren team. Meer dan 50 jaar later is er veel bereikt door de Antilopen en speelde de club onder andere een tijd in de hoogste klasse in de korfballerij. De veldwedstrijden worden afgewerkt op het Burgemeester Buiningpark terwijl de zaalwedstrijden in sporthal De Korf kunnen worden bewonderd. Met bijna 400 leden is KC Antilopen een levendige organisatie en een belangrijke factor in het verenigingsleven in de regio.

De antilope staat natuurlijk bekend om haar snelle sprints en prachtige sprongen. Maar de in het rood en zwart gekleedde spelers van KC Antilopen kunnen nog veel meer. Sport en plezier gaan hand en hand, dat weten de Leusdenaren maar al te goed. Daarom blijft de club nauw betrokken bij de samenleving. Zo werkt de club naast Football Maties ook samen met Welzijn Leusden om regelmatig een bijdrage te leveren aan activiteiten binnen Leusden. Daarnaast blijft het jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooi een populair en feestelijk evenement, maar ook het traditionele Antilopenkamp is een terugkerend ritueel.

Hoewel korfbal vooral in Nederland een populaire sport is, komen de shirts van de Antilopen passend genoeg toch naar Afrika. KC Antilopen doet door de donatie van materialen ook mee aan sportieve en sociale ontwikkeling op internationaal niveau. Football Maties gaat een passende omgeving zoeken voor de gedoneerde zaken. Zo komen de Antilopen meer dan vijftig jaar na de oprichting dan eindelijk thuis.

#Baiedankie KC Antilopen!