NederlandsNederlands

Heracles Almelo

Stadion_Heracles_Almelo

 

Heracles Almelo is een club met een rijke historie. De club werd reeds opgericht in 1903 en is daarmee een van de oudste profvoetbalclubs in het land. De Almeloërs werden tweemaal landskampioen: in 1927 en 1941. Heracles Almelo is nog steeds een belangrijke club in het profvoetbal en acteert alweer een decennium op het hoogste niveau in Nederland.

Na 90 jaar haar wedstrijden te hebben afgewerkt in het stadion aan de Bornsestraat werd in 1999 voor het eerst gespeeld in het huidige Polman Stadion. Dit stadion is door de groei van de club al meerdere malen vernieuwd en biedt tegenwoordig onderkomen aan meer dan 12.000 toeschouwers.

 

Kunstgras van Ten Cate

Onder leiding van Mister Heracles Jan Smit is de club uitgegroeid tot een innovatieve organisatie met een gezond financieel beleid. Zo liep Heracles Almelo voorop in de implementatie van het kunstgras van sponsor Ten Cate in het profvoetbal. Door de jaren heen blijft de club nauw samenwerken met Ten Cate om waar mogelijk de kwaliteit nóg beter te maken. Het kunstgras biedt naast een constante grasmat van hoge kwaliteit en bovendien de mogelijkheid om te trainen in het stadion. Goed voorbeeld doet volgen en inmiddels is het kunstgras in zowel het Nederlandse amateur- als profvoetbal niet meer weg te denken.

 

Almelo, stadsprijs 2015

Wat betreft de maatschappelijke verantwoordelijkheid geven de Heraclieden ook al jaren het goede voorbeeld. Het is dan ook niet vreemd dat de Gemeente Almelo in 2015 de club de Stadsprijs 2015 toekende, een prijs waarvan het bijbehorende prijzengeld onmiddellijk gedoneerd is goede doelen in de regio. In een wereldje waarin de media zich vaak focussen op clubs met onrustige situaties met bijvoorbeeld wangedrag van spelers of fans is Heracles Almelo een rots in de branding waar verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staat.

Door de samenwerking tussen Heracles Almelo en Stichting Football Maties is het mogelijk dat er binnenkort voetballers in ontwikkelingslanden in de echte zwart-witte tenues van Heracles Almelo spelen! Lees meer over de donatie van de kleding in Een hoop nieuws.