NederlandsNederlands

FC Utrecht

FC Utrecht is een Nederlandse betaaldvoetbalclub, die uitkomt in de Eredivisie. Thuisbasis van de club, die in 1970 werd opgericht uit een fusie tussen Elinkwijk, DOS en Velox, is het Stadion Galgenwaard. Hoewel de naam anders doet vermoeden heeft Galghenwert, zoals het in de middeleeuwen werd genoemd, waarschijnlijk nooit als executieplaats gediend. Het perceel is eeuwenlang gebruikt voor de land- en tuinbouw.

Het was de eerste club buiten de traditionele ‘top 3’ (Ajax, PSV en Feyenoord) die de Johan Cruijff Schaal won en is net als diezelfde ‘top 3’ nog nooit uit de Eredivisie gedegradeerd. De club staat erom bekend een club van het volk te zijn, gemiddeld komen er per wedstrijd meer dan 20.000 supporters naar het stadion. FC Utrecht beschikt over een voetbalacademie.De jeugd speelt op het Sportcomplex Zoudenbalch, waar ook het eerste team zijn trainingen afwerkt.

Bij de oprichting van FC Utrecht in 1970 werd gekozen om het stadswapen als uitgangspunt te nemen voor het logo, bestaande uit twee diagonale rode en witte vlakken, als embleem van de nieuwe club.

De club speelt in rood/witte shirts, rode broeken en rode sokken.

Kijk voor meer informatie op de website van FC Utrecht.