NederlandsNederlands

FC Twente

FC Twente is een betaald voetbal organisatie uit Enschede. Sinds de oprichting op 1 juli 1965 speelt de club betaald voetbal. Met uitzondering van het seizoen 1983/84 kwam de club constant uit in de Eredivisie. De ‘Tukkers’ spelen hun thuiswedstrijden in De Grolsch Veste. Tot medio 1998 was Stadion Het Diekman de thuisbasis van de club. er wordt getraind op het FC Twente-trainingscentrum dat aan de rand van Hengelo is gevestigd. De traditionele uitrusting van FC Twente bestaat uit een volledig rood tenue.

Het tweede elftal komt sinds 2013 uit in de Eerste divisie. Naast herenteams heeft FC Twente ook een vrouwenteam, dat sinds de start van het betaald voetbal voor vrouwen in 2007 meespeelt. De voetbalacademie FC Twente is gevestigd in Hengelo.

Het grootste succes behaalde de club in het seizoen 2009/10. De club werd voor het eerst in haar historie landskampioen.

FC Twente heeft binnen de regio een belangrijk ontwikkelde maatschappelijke positie, getuige het grote aantal sociale projecten waar het aan deelneemt. Voorbeelden van deze projecten zijn “Scoren in de wijk”, “Scoren met gezondheid” en “Scoren met werk”. Bij de eerste twee staat het opzetten en participeren in acties en programma’s op het gebied van gezondheid en gezonde voeding, sport, opleiding, sociale discipline, inburgering, participatie van wijkbewoners, verbetering van de woonomgeving, veiligheid en leefbaarheid centraal.

Ga voor meer informatie naar de website van FC Twente.