NederlandsNederlands

DOVO

DOVO_Fanshop_Instagram

Op 23 april 1933 besluiten 12 vrienden uit de omgeving van de Gortstraat in Veenendaal een voetbalvereniging onder de naam DVO (Door Vrienden Opgericht) te starten. De clubkleuren zijn rood-wit. De spelers dragen een rood shirt met witte manchetten en witte kraag, een witte broek en rood-wit geblokte kousen. Tegenwoordig dragen zij een rood shirt, witte broek en rode sokken. In 1937 werd de naam omgedoopt tot DOVO. Deze letters DOVO staan voor Door Ons Vrienden Opgericht.

Doel van de vereniging is het bevorderen van de sociale ontwikkeling en binding van mensen en het bevorderen van de volksgezondheid door het mogelijk maken van sportbeoefening.

DOVO heeft het “Meer dan Voetbal-label” ontvangen. Dit label toont aan dat de club maatschappelijk actief is, en voetbal inzet voor een sterkere samenleving. Maatschappelijke activiteiten van DOVO zijn onder meer: buitenschoolse opvang in combinatie met sport- en speloriëntatie, samenwerking met middelbare scholen voor bijvoorbeeld praktijklessen en sportklassen, erkend leerbedrijf voor stagiaires en huiswerkbegeleiding voor jeugdleden.

DOVO komt in het seizoen 2015-2016 uit in de Hoofdklasse. Ga voor meer informatie naar de website van DOVO. DOVOFAN shop is sinds de zomer van 2015 inzamelpunt voor oude, gebruikte voetbalschoenen en partner van Football Maties.