Engels|NederlandsNederlands

Willem Janssen

Willem Janssen (geboren 4 juli 1986), sinds 2014-2015 aanvoerder van FC Utrecht is ambassadeur geworden van Stichting Football Maties. Willem Janssen is opgegroeid in Well, een dorpje in het noorden van de provincie Limburg. Willem Janssen: “Ik ben nog niet zo lang geleden getrouwd. We zijn erg gelukkig met een dochter van twee en een zoon van één jaar.

WillemJanssen1

In 2004, ik was toen 18, ben ik professioneel voetballer geworden bij VVV-Venlo. Ik heb daar drie jaar gespeeld en in 2007 ben ik overgestapt naar Roda JC. Daarna ben ik in 2011 naar FC Twente gegaan. In de zomer van 2013 ben ik bij mijn huidige club FC Utrecht gaan spelen. Ik ben daar nu aan mijn tweede seizoen bezig en ben inmiddels aanvoerder. In totaal heb ik tot dusver bijna 300 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld.”

Stichting Football Maties

Waarom wil ik mij inzetten voor de Stichting Football Maties? Toen ik werd benaderd, sprak het mij direct aan. Sporten is erg belangrijk. Het is voor heel veel mensen, waar ook ter wereld, een hobby. Ik voel mij zeer bevoorrecht dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en zodoende iedere dag kan doen wat ik het leukste vind. Om goed te kunnen sporten heb je goed materiaal nodig, zoals goede kleding en goed schoeisel. Wat voor mij en voor ons in de westerse wereld normaal is, blijkt op andere continenten lang niet zo vanzelfsprekend te zijn. In mijn ogen zou iedereen in de wereld elke dag lekker moeten kunnen voetballen en moeten kunnen beschikken over fatsoenlijk materiaal. Met mijn achtergrond en netwerk probeer ik daarom mijn steentje bij te dragen aan dit goede doel.