Engels|NederlandsNederlands

Vito Wormgoor

vito-wormgoor(ado-den-haag)

Vito Wormgoor werd direct enthousiast toen hij door Mark Kantelberg op de hoogte werd gebracht van het bestaan van de Stichting Football Maties. “Ik vind het een heel leuk en goed project en wil dolgraag meewerken als ambassadeur en mijn naam aan Football Maties verbinden,“ aldus Vito Wormgoor in een eerste reactie.

Even voorstellen: Hoe oud ben je Vito? En kun je wat meer vertellen over je leven buiten het voetbal? 
“Ik ben 25 jaar, vader van twee supermooie dochters (Mila en Vienna) en woon samen met mijn vriendin Naomi in Houten.“

ADO Den Haag

Vito Wormgoor speelt sinds het seizoen 2012-2013 voor ADO Den Haag. Waar ben je begonnen? ”Ik ben begonnen met voetballen bij HDS in Leersum. Na een korte periode ging ik, op 12-jarige leeftijd, mijn geluk beproeven bij DOVO in Veenendaal. Gek genoeg wilden de overburen mij in eerste instantie graag hebben, maar uiteindelijk koos ik toch DOVO omdat mijn vader Benno daar 10 jaar in het eerste elftal had gespeeld.”

Ajax

Hoe kwam je in het betaald voetbal terecht? “Nadat ik mijn debuut in het eerste maakte bij DOVO op 16-jarige leeftijd kwam er veel interesse van profclubs. De keuze was niet moeilijk en ik ging naar de jeugdopleiding van eredivisionist AFC Ajax, waar ik uiteindelijk aanvoerder werd van Jong Ajax.”

Hoe verliep je voetbalcarrière daarna? “Na 3 jaar Ajax ging ik naar FC Utrecht en tekende daar voor 2 jaar. In het tweede jaar werd ik verhuurd aan De Graafschap waar ik veel aan voetballen toekwam. Ik tekende vervolgens een contract voor 2 seizoenen bij de “Superboeren”. Na twee  goede seizoenen bij De Graafschap informeerde ADO Den Haag, waar ik vervolgens voor vier seizoen kon tekenen. Vito Wormgoor is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van de club uit de Hofstad. “Ik hoop nog mooie stappen te kunnen zetten in mijn voetballoopbaan.“

Football Maties is blij met Vito Wormgoor als ambassadeur van onze stichting.