Engels|NederlandsNederlands

Nick Marsman

Nick Marsman

Nick Marsman is ambassadeur van Football Maties, helaas heeft hij in de loop van het seizoen 2014-2015 zijn basisplaats onder de lat bij FC Twente verloren. Wij zijn desalniettemin enorm blij met hem als ambassadeur. Nick Marsman is geworven door onze Manager PR & Communicatie Mark Kantelberg.

‘Toen ik werd benaderd voor deze stichting voelde ik me vereerd om ambassadeur te worden. Een non-profit stichting die zich inzet om kinderen in ontwikkelingslanden te helpen, wie zou dat niet doen? Iedereen moet toch het recht hebben om deze fantastische sport ‘voetbal’ te kunnen uitoefenen. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij,’ aldus Nick Marsman.

Voetbal Academie FC Twente

Nick werd in 2003 in de jeugd van Rohda Raalte opgepikt door de Voetbal Academie FC Twente en doorliep de jeugdelftallen tot en met de A-junioren. In het seizoen 2006/07 speelde hij als B-junior enkele wedstrijden in de A1 die landskampioen werd. Een jaar later won hij ook de Supercup en de Otten Cup met dat elftal.

In 2009 maakte Nick Marsman de overstap naar Jong FC Twente, terwijl hij tevens enkele keren plaats op de bank bij het eerste elftal mocht plaatsnemen, bijvoorbeeld tijdens de gewonnen Johan Cruijff Schaal in 2010. Eind 2010 tekende hij zijn eerste profcontract bij FC Twente, dat liep tot medio 2014.

Eredivisiedebuut

In mei van 2011 kreeg Marsman te horen dat hij doorgeschoven werd naar het eerste elftal van FC Twente. Als derde doelman. Nick debuteerde op 21 september 2011 in de uitwedstrijd om de KNVB Beker tegen VV Zwaluwen vanwege blessures bij Michajlov en Sander Boschker. Zijn eredivisiedebuut was op 15 oktober van dat jaar, uit bij RKC Waalwijk, waar hij direct de nul wist te houden. Nick Marsman speelde in totaal in dat seizoen vier officiële wedstrijden.

Go Ahead Eagles

Voor het seizoen 2012-2013 kwam Go Ahead Eagles met FC Twente een transfer op huurbasis overeen voor Nick Marsman. In dat seizoen speelde hij 32 competitiewedstrijden en promoveerde warempel met Go Ahead Eagles via de play-offs naar de eredivisie. Kortom, ondanks het verlies van zijn plek onder de lat is Nick Marsman, een jonge veelbelovende keeper die al een heel seizoen het doel heeft verdedigd bij het eerste van FC Twente.

Football Maties is trots en zeer blij met Nick Marsman als ambassadeur.