Engels|NederlandsNederlands

Mark Lakwijk

“Ik steun de Stichting Football Maties vanwege de simpele maar integere gedachte die erachter schuil gaat. Voetbalschoenen zijn geen eerste levensbehoefte. Voetballen kan echter wel levens redden. Ik was voetballer bij FC Den Bosch en ben al heel lang trainer bij deze club. Van mijn tijd bij FC Den Bosch was ik het langst, namelijk 9 jaar, Hoofd Jeugd Opleiding. Op dit moment ben ik actief als trainer van de A<19 en docent bij de KNVB,” aldus Mark Lakwijk.

Mark Lakwijk heeft in het verleden gevoetbald voor BVV, FC Den Bosch en later weer voor BVV. Als speler van FC Den Bosch werd hij jeugdtrainer bij zijn oude club BVV en heeft met een enthousiast team een jeugdopleiding gerealiseerd waarbij uiteindelijk alle teams op het hoogste niveau speelden. FC Den Bosch liep als een rode draad door zijn leven. Dertien geleden werd hij door Wiljan Vloet gevraagd om als jeugdtrainer aan de slag te gaan. Na anderhalf jaar de B1 te hebben begeleid werd hij Hoofd Opleidingen van FC Den Bosch, het jongste Hoofd Jeugd Opleiding  van Nederland in het betaald voetbal. Mark kwam full time in dienst en kreeg de verantwoording over de pupillen t/m het 2e elftal, de scouting en de totale organisatie eromheen. Mark Lakwijk leverde een topprestatie bij FC Den Bosch.

Mark Lakwijk is naast voetbaltrainer ook vader en heeft zoals vele vaders in Nederland het team van zijn zoontje getraind. Hij draagt samen met Astrid de zorg over de kinderen. Hij begrijpt daarom het idee, de gedachte en het doel van de Stichting Football Maties zeer goed. Mark Lakwijk kent de oprichter (Mark van Zon) van de Stichting Football Maties zeer goed, beiden hebben veel respect voor elkaars kennis en kunde en met veel plezier samengewerkt bij FC Den Bosch.

Football Maties is zeer blij met Mark Lakwijk als ambassadeur.