NederlandsNederlands

Xander Houtkoop

Xander_Houtkoop2

 

Xander Houtkoop is een Amsterdammer die geboren is op 26 maart 1989. Hij werd als D-pupil toegevoegd aan de jeugdopleiding van SC Heerenveen. Zijn debuut in de hoofdmacht beleefde hij bij FC Emmen dat hem huurde van SC Heerenveen.

De linksbenige buitenspeler sleepte er een contract uit bij Heracles Almelo. Na een jaar meldde hij zich bij Go Ahead Eagles dat in de Jupiler League actief was. In het seizoen 2013/2014 promoveerde hij met diezelfde club naar de Eredivisie.

Zijn goede spel was opgevallen bij ADO Den Haag, waar hij een contract voor twee jaar tekende. Echter liet de club hem in het seizoen 2015/2016 gaan naar SC Cambuur, waar hij een contract tekende tot 2018. Op de clubwebsite geeft voorzitter Henry van der Vegt aan dat Xander het type speler is die ze nodig hebben in de voorhoede: “Met zijn snelheid, diepgang en dreiging hebben we nu op de linkerkant meer mogelijkheden. We zijn daarnaast heel blij dat hij ondanks interesse van andere clubs voor ons heeft gekozen’.

Wil je meer van Xander weten? Volg hem dan via Facebook. Xander heeft twee paar schoenen beschikbaar gesteld aan onze stichting. #Baiedankie.