NederlandsNederlands

Tonny Vilhena

Feyenoorder Tonny Vilhena heeft voetbalschoenen, gedragen door hem zelf tijdens wedstrijden, gedoneerd aan Football Maties. Vilhena werd geboren in Maassluis uit een gezin met een Angolese vader en een Nederlandse moeder. Hij begon met voetballen bij de plaatselijke voetbalclub VDL-Maassluis. Toen hij pas acht jaar was, had hij de aandacht van Feyenoord getrokken. In 2003 werd hij in de jeugdopleiding opgenomen. Op 22 januari 2011 debuteerde hij op 16-jarige leeftijd tegen VVV-Venlo.

De linksbenige middenvelder werkte zich in de jaren daarna op tot basisspeler van Feyenoord. Nadat hij in het seizoen 2014/2015 schommelde tussen bank en basis liepen de onderhandelingen over een nieuw contract steeds moeizamer. Aanvankelijk leek het erop dat hij in de zomer van 2016 transfervrij zou gaan vertrekken maar aan het eind van het seizoen 2015/2016 verlengde hij alsnog zijn contract tot 2018. Inmiddels is hij weer onbetwiste basisspeler en steunpilaar van Feyenoord. In maart 2013 werd hij voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal. Toen kwam het echter niet tot een debuut. Dat gebeurde wel op 4 juni 2016 toen hij Riechedly Bazoer verving in een vriendschappelijke interland tegen Oostenrijk.

De schoenen van Vilhena zullen verloot worden via een deel-en-win actie via Facebook. Houd dus de Facebook pagina van Stichting Football Maties in de gaten om kans te maken!