Engels|NederlandsNederlands

Mick van Zon

Mick van Zon

Mick van Zon en de voetbalschoenen van Nederland…

Er was eens een jongen die Mick heette. Mick luisterde elke avond voor het slapen graag vol aandacht naar de avontuurlijke verhalen van zijn liefdevolle vader, Mark. Het liefst luisterde Mick dan naar al die fantastische ervaringen die Mark meemaakte in het warme en verre Zuid-Afrika, waar hij als voetbaltrainer werkte voordat Mick geboren was.

Op een avond vertelde Mark aan zijn zoon dat de kinderen in Zuid-Afrika dol zijn op voetbal, maar dat geen enkele jongen of meisje daar voetbalschoenen heeft. En dat terwijl voetbal die kinderen juist leert om te gaan met winnen, verliezen en werken in een team.

Oude voetbalschoenen

Mick kon er niet van slapen, zo naar vond hij die gedachte. Hij bleef urenlang staren naar het plafond terwijl zijn gedachtes maalden en maalden. Vlak voor de zon weer opging, dommelde hij in slaap. Amper twee uur later werd Mick gewekt door zijn vader. Maar denk je dat Mick moe was? Nee hoor! Hij werd namelijk wakker met een grandioos idee en stuiterde als een gek door het huis. Wat hij wilde doen? Hij zou al zijn vriendjes bij de voetbaltraining vragen hun oude voetbalschoenen naar hem toe te brengen. Hij zou ze dan allemaal gratis en voor niets naar Zuid-Afrika sturen.

Football Maties

Mick noemde zijn idee ‘Football Maties’, want Mick sprak al best goed Engels. Zijn vader hielp hem om er een officiële stichting van te maken. De kinderen in Zuid-Afrika waren door het dolle heen met de voetbalschoenen die Mick en zijn vriendjes niet meer aankonden. Maar er zijn nog steeds talloze kinderen die op blote voeten moeten trainen. Zij hebben jouw hulp nodig! Vind jij Football Maties ook een superidee? Doe dan mee en stuur ons je voetbalschoenen op!