Engels|NederlandsNederlands

Boudewijn en Brent Bleekman, VDZ Arnhem

kaapstad-township

Vader en zoon Bleekman belden de Stichting Football Maties op en wilden graag direct een afspraak maken om voetbalschoenen in te leveren. Omdat de familie Bleekman in Arnhem woont en Brent bij VDZ voetbalt maakten we een uitzondering op onze regels.

Het duurde ongeveer twee weken, Boudewijn was volhardend, en op vrijdag 16 augustus stonden de heren bij de oprichter van de stichting, Mark van Zon, op de stoep. De heren Bleekman stelden zich voor. In de auto stonden twee plastic zakken vol met gedragen voetbalschoenen. Ze zagen er op het eerste blik als nieuw uit. Mark richtte zich tot Brent, een 14-jarige jongen uit Arnhem die bij VDZ in een lager C-team speelt.  Brent keek Mark van Zon aan met een vragende blik in zijn ogen. Mark stelde Brent de vraag: ‘Weet je wat we met de voetbalschoenen gaan doen Brent?’ ‘Nee’, zei Brent.

Afrika

Vervolgens vertelde Mark, na de schoenen in ontvangst te hebben genomen, zijn verhaal. Daarbij richtte Mark zich tot Brent. Hij luisterde aandachtig.

“Deze voetbalschoenen gaan naar Afrika, Brent. Naar stichtingen of organisaties die kinderen uit sloppenwijken of Townships voetbaltraining geven en ze hiermee van straat proberen te houden. Ze willen de kinderen op deze manier uit de criminaliteit houden. Iets leren over normen en waarden. HIV en aids en hoe er mee om te gaan. Ze vertellen ze over drugs en de gevolgen van drugsgebruik en nog veel meer. Daarnaast leren ze de kinderen voetballen en te dromen. Doelen te stellen. Aan te moedigen dat ze goed gaan presteren op school. Eén paar voetbalschoenen maakt een groot verschil voor één gezin. Die kan de voetbalschoenen vaak niet betalen. Zonder voetbalschoenen mogen de kinderen geen competitievoetbal spelen. Je hebt dus veel kinderen en gezinnen geholpen Brent. Bedankt Brent en Boudewijn!” Brent was zichtbaar trots, ontroerd, voldaan en reed met zijn vader weg.

Het liefst krijgen we de voetbalschoenen opgestuurd. Inleveren doe je door op deze link te klikken Voetbalschoenen-inleveren en in te vullen wat je hebt in te leveren.

Zomaar een foto van een Township bij Kaapstad. Zomaar een verhaal van een jongen en een vader die voetbalschoenen inleverden voor kinderen in Afrika. Zomaar een verhaal met grote gevolgen. Zomaar op een vrijdagmiddag in Arnhem op 16 augustus 2013. Zomaar een verhaal over Football Maties.

Baiedankie Boudewijn en Brent. #Keepthezooalive!