Engels|NederlandsNederlands

Donny van de Beek

Donnny Football Maties

Donny van de Beek wordt bij AFC Ajax gezien als een van de grootste talenten van dit moment. Football Maties is dus verheugd om te melden dat Donny van de Beek zich aan de Stichting heeft verbonden door zijn gedragen voetbalschoenen aan te bieden.

 

Veensche Boys

De pas 18-jarige Van de Beek speelde in de jeugd bij Veensche Boys. Waarna hij als D-pupil de overstap maakte naar de jeugdopleiding van AFC Ajax. In de winterstop van het seizoen 2014/15 mocht hij samen met aanvaller Abdelhak Nouri met het eerste elftal mee op trainingskamp naar Qatar. Tijdens het trainingskamp verlengde de middenvelder tevens zijn verbintenis met één jaar tot medio 2018. Eind januari zette hij definitief zijn handtekening onder het nieuwe contract.

 

Debuut bij Celtic-Ajax

In de wedstrijd tegen Celtic mocht hij zijn debuut maken voor de hoofdmacht van Ajax. Bij een 1–1 tussenstand verving hij na 70 minuten Lasse Schöne. Václav Černý wist in de slotfase de 2–1 te maken waarmee Ajax de wedstrijd won. Na zijn debuut tegen Celtic zat hij twee dagen later opnieuw bij de wedstrijdselectie. Ditmaal voor de Eredivisie-uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Tegen PEC mocht hij in de basis beginnen waarmee hij debuteerde in de Eredivisie. Hij speelde de volledige 90 minuten in deze wedstrijd die Ajax met 2-0 wist te winnen. In de Europa League-thuiswedstrijd tegen het Noorse Molde FK op 10 december 2015 scoorde Van de Beek zijn eerste officiële doelpunt voor Ajax. Na een kwartier spelen kopte hij een voorzet van Ricardo van Rhijn binnen.

 

Nijkerkerveen

Wij zochten Donny op en zaten op een vrijdagavond aan de keukentafel samen met zijn ouders. In zeer korte tijd is Donny een landelijke bekendheid geworden en wij vroegen ons af hoe het gezin hier mee om gaat. Zijn vader zegt hierover: “Donny is een jongen die alles duidelijk op een rijtje heeft. Als het teveel wordt zegt hij nee, maar hij geniet enorm van het succes. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk voor hem te regelen. We proberen vooral te genieten van het voetbal, maar wedstrijden van Ajax waren de afgelopen tijd heel erg spannend voor ons“.

In zijn woonplaats Nijkerkerveen is Donny een held voor iedereen en in Amsterdam weten ze ook dat het supertalent ver gaat komen. Wij hopen dat we nog veel van hem gaan zien de aankomende jaren en vinden het een eer om hem aan de Stichting te mogen verbinden.

Namens Footballl Maties #Baiedankie voor de steun aan onze Stichting!

Wil je Donny volgen? Check dan zijn Facebook of Twitter pagina.