Inleveren oude, gebruikte voetbalschoenen

Inzamelen oude, gebruikte voetbalschoenen

Hoe werkt Football Maties? Iedereen die meehelpt is een Football Matie. We verzamelen goede, gebruikte voetbalschoenen voor de kids in Afrika, onze ‘Maties’. Stichting Football Maties streeft ernaar om met zo min mogelijk geld te werken. We maken daarvoor gebruik van bestaande zakelijke netwerken binnen, buiten en tussen de voetbalverenigingen. Football Maties wordt door diverse bedrijven en instellingen gesteund in dit initiatief; de ene keer door een financiële bijdrage of goederen, de andere keer door een bijdrage in de vorm van expertise. Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan. Meld je aan als vereniging om voetbalschoenen in te zamelen of neem contact op voor andere vormen van steun.

Inzamelen gebruikte voetbalschoenen

Hoe gaat dat inzamelen in zijn werk?

• Wij verzamelen goede, gebruikte voetbalschoenen voor kinderen in Zuid-Afrika.
• Voetbalverenigingen en vrijwilligers kunnen zich aanmelden om mee te doen.
• Inzamelpunten zijn de deelnemende voetbalverenigingen.
• De manager logistiek van Football Maties neemt contact op met de deelnemende verenigingen om te zorgen dat de schoenen worden opgehaald.
• De schoenen worden verpakt en verwerkt en gaan aansluitend op transport naar de haven in Rotterdam.
• Het transport naar Zuid-Afrika vindt plaats per schip.
Stichting ‘Stars in their eyes’ – onze partner in Zuid-Afrika – zorgt voor de verspreiding in Zuid-Afrika.

Hoe organiseer je een inzamelactie voor gebruikte voetbalschoenen?

Net als Mick van Zon ook je eigen Football Maties actie? Dat kan! En dat is gelukkig ook heel gemakkelijk met het draaiboek van Football Maties, dat je exact vertelt hoe je een inzamelactie op poten kunt zetten. Download het draaiboek gratis en voor niets in PDF of Word.