Engels|NederlandsNederlands

 

Het doel van de Stichting Football Maties is om andere stichtingen en organisaties, die voetbal voor kinderen in ontwikkelingslanden gebruiken als middel om kinderen ‘Social Skills’ bij te brengen, te ondersteunen en te stimuleren. Stichting Football Maties wil de grootste non-profit inzamelaar worden van tweedehands voetbalschoenen, -kleding en -materialen. Als erkend ‘Goed Doel’ wil de Stichting Football Maties het actiefst worden ten opzichte van alle andere goede doelen in het verzenden van de ingezamelde voetbalschoenen, -kleding en -materialen naar Afrika, Zuid- en Middenamerika en andere ontwikkelingslanden.

Duurzaam

De ervaringen die wij hebben opgedaan als Stichting Football Maties en het fundament dat wij hebben gelegd vanaf 14 mei 2010, hebben we niet onbenut gelaten. Het bestuur hoopt dat we met elk project een duurzame band kunnen opbouwen en van blijvende waarde kunnen zijn voor de kinderen in ontwikkelingslanden, de partnerstichtingen ter plekke en de onderlinge samenwerking met de Stichting Football Maties.

Inzamelingsacties Football Maties

Bewustwording van kinderen in Europa over het hergebruik van consumptiegoederen en ontwikkelingshulp, bereik je o.a. door ze te betrekken bij inzamelingsacties voor de Stichting Football Maties. Kinderen die samen leren en ervaren met hun ouders, begeleiders, trainers, ploeggenootjes, voetbalverenigingen en docenten op school bewust bezig te zijn met een stukje nuttig ontwikkelingswerk, het recyclen van materialen en vooral het hergebruik van consumptiegoederen zoals voetbalschoenen, -kleding en -materialen. Pedagogisch gezien is dit een zeer verantwoorde en een goede les voor onze kinderen volgens het bestuur van de stichting.

Samenwerking

Samenwerken leidt tot samen sterker worden en elkaar versterken Het leidt uiteindelijk tot meer resultaat. Wij geloven hier sterk in als stichting. We staan hier 100% achter. Wij werken samen met de initiatiefnemers van de inzamelacties, inzamelpartners, sponsoren, vrijwilligers, ondersteunende bedrijven, partnerstichtingen hier en in de ontwikkelingslanden. We staan open voor samenwerkingsverbanden met ‘Goede Doelen’ in Nederland en zoeken constant naar samenwerkingsverbanden op elk vlak om zodoende een nog beter resultaat te behalen en de gestelde doelen te bereiken.

Social skills

De missie van Stichting Football Maties is het ondersteunen van stichtingen in Afrika, die voetbal als middel gebruiken om kinderen ‘Social Skills’ bij te brengen. Onze ondersteuning bestaat primair uit het inzamelen van en verschepen van gebruikte voetbalschoenen, -kleding en -materialen naar de stichtingen of organisaties waarmee wij samenwerken. Secundair ondersteunen wij dezelfde stichtingen daar waar mogelijk en nodig met kennis, kunde en het delen van ervaring op technisch en organisatorisch vlak.

artistieke foto voetbalschoenen 750