NederlandsNederlands

Jongeren uit Veenendaal organiseren kampen voor straatkinderen in Kenia

 

Zeven jongeren en vijf volwassen uit de omgeving van Veenendaal zijn momenteel in de plaats Mombasa in Kenia, waar zij in samenwerking met de Stichting Shoulder2Shoulder in de periode van 8 tot en met 12 augustus een vijfdaags kamp voor tieners en een driedaags kinderkamp organiseren voor straatjongeren. Deze straatjongeren leren tijdens het kamp discipline, sociale vaardigheden en samenwerken. De dagen beginnen vroeg met ochtendsport, voetbal is een dagelijks terugkerend programmaonderdeel.

De groep bestaat uit (op de foto staand van links naar rechts): Femke Dijkhuizen, Niels van Laar, Martijn Schippers, Tim Wittenrood en Francien Quakkelaar. Zittend: Zittend: Eline ter Beek, Sanne Schippers, Thijs Quakkelaar en Amanda Nagtegaal. Niet op de foto, maar al eerder in Mombasa, Kenia: Daan & Natasja Hoogendijk en hun dochter Madelief en Hanna van Kruistum. De jongens zijn zelf actief bij vv DOVO en VRC Veenendaal

De foto is gemaakt op donderdag 28 juli op Schiphol bij het vertrek naar Kenia. Dankzij een stukje sponsoring van Turkish Airlines konden voor de straatjongeren shirts worden meegenomen van SV De Rijp, SV Baarn, SV Raalte en SV Spakenburg, clubs die hun ouder voetbalkleding ter beschikking hebben gesteld aan Stichting Football Maties. 

Een uitgebreide beschrijving van het project vind je op de projectpagina ‘Shoulder2Shoulder’. Donaties zijn welkom.