NederlandsNederlands

Football Maties maakt Rondje Nederland (1)

Het voetbalseizoen staat alweer voor de deur, de bal rolt binnenkort weer. Football Maties heeft de zomermaanden gebruikt om her en der in Nederland gebruikte voetbalschoenen en –kleding op te halen. Op donderdag 14 juli hebben we zo een eerste rondje Nederland gedaan en spullen opgehaald bij achtereenvolgens SV Raalte, SV Baarn, SV Spakenburg, SV De Rijp, Voetbalshop.nl in Woerden, de voetbalschoenen die zijn ingezameld bij de vestiging van 100% Voetbal in Veenendaal en selectiespullen van ADO Den Haag, die we hebben gekregen van onze ambassadeur Vito Wormgoor.

 

SV Raalte

Een andere ambassadeur, Nick Marsman, nam eerder symbolisch de kleding van SV Raalte in ontvangst, SV De Rijp gaat in het komend seizoen van start als inzamelpartner en Voetbalshop.nl voorziet ons al regelmatig van voetbalschoenen. Dit eerste Rondje Nederland telde in totaal 394 kilometer, het was de eerste keer dat we als Stichting op deze massale wijze materialen hebben opgehaald. Jan de Ridder en Bert van Vemde zorgden voor het vervoer. De spullen hebben we mogen opslaan op het Garageplein Arnhem aan de Leemansweg 23.

Het blijft onze droom om een tweedehands bestelbus/vrachtwagen te kunnen afschaffen om in de toekomst sneller gebruikte voetbalmaterialen te kunnen ophalen. Wie suggesties heeft om deze droom in vervulling te laten gaan, kan contact opnemen via funding@footballmaties.com.