NederlandsNederlands

Community4Maties

Oude, gebruikte voetbalschoenen

Stichting Football Maties wil graag gemeenschappen (communities) aan zich binden. Deze ‘Community4Maties’ willen we in Nederland creëren rondom plaatsen en gemeentes, waar wij zowel clubs als leden als het bedrijfsleven gaan benaderen om deel te nemen. Wij hopen dat we door middel van o.a. fundraising en crowdfunding en de inzet van de community lokaal projecten kunnen realiseren.

De in Nederland ingezamelde materialen willen wij zo veel mogelijk toekennen aan specifieke projecten die door de community zijn uitgekozen. Football Maties wil op die manier vanuit de clubs en plaatsen in Nederland een grotere betrokkenheid creëren met de projecten in de diverse ontwikkelingslanden.

De projecten worden op deze wijze voor iedere community die materialen, middelen en financiëen ter beschikking heeft gesteld veel zichtbaarder. Leuker om te volgen, want iedereen kan dan immers zien wat er met de oude materialen en de middelen gebeurt en dat het geld goed wordt besteed.

 

Betrokkenheid

Bovendien, ook in de ontwikkelingslanden slijten de materialen bij hergebruik. Vroeg of laat ontstaat daardoor ook weer vraag naar nieuwe oude, gebruikte voetbalschoenen, -ballen en -kleding. Deze herhaalde vraag zorgt voor extra betrokkenheid, omdat we bij de inzameling van nieuwe oude, gebruikte materialen en financiële middelen al van te voren de bestemming hebben bepaald.

Daarnaast zien we dat aanvragen vaak beginnen met tweedehands ballen, voetbalschoenen en tenues en ja, zonder tegenstander is het makkelijk of moeilijk voetballen, dus al snel gaat het om een grotere aanvraag, want ook de tegenpartij, vaak een team uit een ander dorp, heeft materialen nodig. De onderlinge wedstrijden groeien vervolgens snel uit naar toernooien en/of competities, waardoor ook weer meer spullen nodig zijn.

Football Maties kan in een latere fase zelfs trainingsprogramma’s aanbieden, zoals ‘Train de Trainer’ en ‘Verenigingsmanagement’. Ook kan hulp worden geboden bij bijvoorbeeld de bouw van kleedkamers. Of nog meer. We zijn op dit moment in een aantal plaatsen bezig een Community4Maties op te starten, die we als pilot gebruiken: Arnhem, De Liemers, Doetinchem (Achterhoek/Montferland) en Veenendaal. In de laatste plaats hebben we een voorzichtige start gemaakt met een Community4Maties.

Voor meer informatie over Community4Maties kun je contact zoeken met Mark van Zon of Vincent Leenders via info@footballmaties.com. Heb je zelf interesse om een community te starten in jouw woonplaats, dan zien we je mail eveneens met belangstelling tegemoet.