NederlandsNederlands

Wire Soccer Academy, Kenia

Doelstelling voor dit project is €648
0% Gedoneerd/€648 Te gaan
Doneer Nu

Wire Soccer Academy is een community in de gemeenschappen Oyugis en Homa Bay in Kenia. Deze regio is in het verleden hard getroffen door de HIV / Aidsepidemie en wordt geconfronteerd met een hoge mate van armoede, beperkte voedselzekerheid en opleidingsmogelijkheden. Wire Soccer Academy wil de problemen aanpakken via een tweeledige benadering: door middel van jongeren leren hoe ze landbouw moeten bedrijven en hen social skills bij te brengen door middel van voetbal.

Football Maties kreeg in het kader van dat laatste het verzoek van Simon Okello van Wire Soccer Academy om gebruikte voetbalschoenen en –kleding beschikbaar te kunnen stellen. 90 paar voetbalschoenen, 40 ballen, voor drie teams shirts met de maat Medium en voor drie teams shirts met maatje L.

De missie van Wire Soccer Academy is om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken door sterke communities te creëren. Simon en de zijnen denken dat te realiseren door de samenwerking te zoeken met partners om zodoende gezinnen en individuen kansen te geven een beter leven te krijgen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en algemene vaardigheden.

Simon Okello: “We zijn bezig om het leven in onze regio te verbeteren en doet dat momenteel is de stad Oyugis, maar hopen dat te kunnen uitbreiden naar omliggende gebieden.”

De totale financieringsbehoefte voor het project Wire Soccer Academy bedraagt € 648,-.