NederlandsNederlands

Songdeh Football Academy, Gambia

Doelstelling voor dit project is €3.360
12% Gedoneerd/€2.926 Te gaan
Doneer Nu

Songdeh Football Academy in Serrekunda, Gambia is in 2014 opgericht met als doel jongeren te ontwikkelen door middel van sport. Niet alleen worden hun voetbaltalenten ontwikkeld in deze academie, maar ook houdt het kinderen van de straat, biedt het ze een kans op onderwijs en worden andere belangrijke aspecten van het leven ontwikkeld, zoals zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Football Maties heeft een verzoek tot samenwerking binnengekregen van de Songdeh Football Academy uit Serrekunda, Gambia.

 

Paul Joof

Via een speler van de club, Alieu Drammeh, is onze stichting in contact gekomen met Songdeh. Daarna heeft Paul Joof, oprichter en voorzitter van Songdeh, contact gelegd met Football Maties. Op dit moment heeft de academie geen duidelijke structuur en complex. Bovendien mist het de benodigde spullen om te kunnen voetballen. Momenteel zijn er alleen jongens aangesloten bij de academie. De bedoeling is om in de toekomst ook meisjes de kans te bieden zich te ontwikkelen. De academie is opgesplitst in twee leeftijdsgroepen, 15 jaar en jonger en 15+. Kinderen van alle leeftijden worden hier dus opgevangen.

 

Tweedehands voetbalkleren

Op dit moment heeft de academie niet de middelen om een goed gestructureerde voetbalacademie op poten te kunnen zetten. Daarom kregen wij van Paul het verzoek om veel spullen naar Gambia te versturen. Van pionnen tot voetbalschoenen, van doelnetten tot trainingsjacks en van scheidsrechtersfluitjes tot ballen, alles kunnen ze gebruiken in Gambia. Vooral vanwege de transport gaan hier helaas de nodige kosten mee gepaard. Hier kun je ons helpen! Wil je de kinderen uit Gambia een kans geven? Doneer dan nu!