NederlandsNederlands

Sisonko for Pimville Cameroon FC

Doelstelling voor dit project is €48
100% Gedoneerd/€0 Te gaan

Football Maties heeft via haar ambassadrice Vera Pauw een verzoek gekregen voor een klein project in Zuid-Afrika. Vera Pauw is de bondscoach van het nationale dameselftal van Zuid-Afrika. Op een dag werd zij na de training benaderd door een jongetje met de vraag of zij schoenen voor hem had. Hij was namelijk gescout voor het regionale team van Soweto maar hij had geen voetbalschoenen. Hier ontstond het idee om voetbalschoenen mee te nemen naar Zuid-Afrika en ze daar te verspreiden.

 

Regionale Pimville competitie

Via het Nike Training Centre, gelegen in een van de armste gebieden van Zuid-Afrika (Soweto), worden de schoenen verspreid onder de spelertjes van Sisonko die voetballen in de regionale Pimville competitie. In eerste instantie ging het om 90 paar schoenen die Vera zelf vanuit onze opslagruimtes van Kantoorgebouw De Enk heeft meegenomen en afgeleverd bij het training centre. De gebruikte voetbalschoenen waren ingezameld door voetbalshop.nl. Vanwege het succes van het project komt er misschien wel een deel 2 in de toekomst. Omdat Vera de schoenen zelf mee heeft kunnen nemen, hoefden alleen de transportkosten binnen Nederland gedekt te worden en de overhead. De totale financieringsbehoefte bedroeg € 48,-. 

Op de Facebookpagina van Football Maties is een fotoalbum met de uitreiking van een deel van de schoenen.

 

Van Vera kregen wij bericht over de ontvangst:

#Beste Football Maties,

April 2016 maand was een groot feest voor de kinderen van het Soweto project.
Met 3x30kg aan schoenen wandelde ik langs de douane. Mijn hart ging tekeer, want wat voor ellende lag voor me als zij mijn tassen gingen openen. Ik kon niet over de kar heen kijken. Het was duidelijk geen ‘privé-bagage’… Gelukkig werd er niet door de douane gevraagd wat er allemaal in die tassen zat. Een warm ‘Hi my coach, welcome back!’ kwam ervoor in de plaats… Zij hadden duidelijk geen zin om het me moeilijk te maken.

Gelukkig maar, want nu konden we heel erg veel kinderen blij maken. We hadden ook schoenen voor de Banyana Banyana speelsters meegenomen. Onze meiden hebben over het algemeen geen toegang tot goed schoeisel. Te duur en de kleinere maten sowieso niet verkrijgbaar.

Maar verreweg de meeste schoenen waren voor de kinderen uit Soweto. Het overhandigen liep net mis. Samen met mijn assistent Desiree zijn we na de training naar de velden gereden. We haalden het net niet om de kinderen te treffen. Zij waren 5 minuten eerder vertrokken naar huis. Wel was de coach nog aanwezig.
Hij was zo blij voor de kinderen, een totaal onverwacht kado. De coach heeft ons foto’s gestuurd toen hij de schoenen uitreikte.

De kinderen kunnen voorlopig vooruit. Dank je wel Football Maties! Hopelijk kan ik nog veel meer meenemen naar dit mooie land voor deze prachtige kinderen. #Sisonke! (wat zoveel betekent als “samen staan we sterk”).

Namens alle kinderen van het … project, dank je wel en heel veel liefs!

Vera”

 FINANCIERING PROJECT KOSTEN
Vervoerskosten (halen + brengen in Nederland) €20,00 
Algemene kosten (kantoor, telefoon, overige) €20,00 
 KOSTEN TOTAAL €40,00 
Wettelijke toegestane vermeerdering 20% € 8,00 
 OPBRENGST €48,00