NederlandsNederlands

Shoulder2Shoulder Mombasa, Kenia

Doelstelling voor dit project is €168
100% Gedoneerd/€0 Te gaan

Een groep van vijf volwassenen en zeven jongeren uit de omgeving Veenendaal is momenteel in Mombasa in Kenia, waar zij zich inzetten voor het werk onder weeskinderen en straatjongens, samen met de stichting Shoulder2Shoulder (http://www.s2sfoundation.org/en/). Het programma bestaat o.a. uit het organiseren van een vijfdaags kamp voor tieners (van 8 tot en met 12 augustus) en een driedaags kinderkamp. Daarnaast worden de Dickson Academy Nurseryschool, het Dickson Children Centre en het Onesimus Boys Centre bezocht.

De straatjongeren leren tijdens het kamp discipline, sociale vaardigheden en samenwerken. De dagen beginnen vroeg met ochtendsport. Daarnaast zijn er dagelijkse programma’s en workshops waarin zelfbewustzijn, respect en omgangsvormen centraal staan. ’s Middags is er altijd een sportief programma met diverse sporttoernooien. Voetbal is daarin een dagelijks terugkerend programmaonderdeel.

Bij monde van Martijn Schippers kreeg Football Maties het verzoek om in diverse maten shirts te kunnen meegeven van vier verschillende clubs: SV De Rijp, SV Raalte, SV Baarn en SV Spakenburg. Martijn en de zijnen hebben deze shirts kunnen meenemen dankzij de medewerking van Turkish Airlines dat bij wijze van sponsoring extra ruimte in de bagageruimte beschikbaar heeft gesteld. Na het kamp kunnen de shirts blijvend gebruikt worden als tenues voor de verschillende voetbalteams van de eerder genoemde scholen.

 

Stichting Shoulder2Shoulder Foundation

Het Keniaans-Nederlandse echtpaar Matheka en Ria Munyasya trekt zich het lot van deze kinderen aan en leiden projecten die gericht zijn op het helpen van deze groep. Zij hebben in augustus 2004 het weeshuis Dickson Children Centre opgericht. In juli 2005 kwam daar het rehabilitatiecentrum voor straatjongens Onesimus Boys Centre bij. Omdat structurele financiële steun op de lange termijn voor deze tehuizen ontbrak, ontstond de wens om een stichting op te richten; dat werd stichting Shoulder 2 Shoulder Foundation.

Samen werken aan het sociaal, emotioneel en geestelijk welzijn van wezen en straatkinderen in Mombasa – Kenia. Shoulder2Shoulder Foundation is opgericht op 14 december 2006.

Het doel van de stichting is het financieel ondersteunen van projecten in Mombasa die gericht zijn op het verzorgen van huisvesting, onderwijs en medische zorg van kwetsbare kinderen en jongeren die dit anders niet zouden krijgen.

#Baiedankie SV De Rijp, SV Raalte, SV Baarn en SV Spakenburg

 FINANCIERING PROJECT KOSTEN
Vervoerskosten (halen + brengen in Nederland) €70,00 
Algemene kosten (kantoor, telefoon, overige) €70,00 
 KOSTEN TOTAAL €140,00 
Wettelijke toegestane vermeerdering 20% €28,00 
 OPBRENGST €168,00