Engels|NederlandsNederlands

Give the children of Mpongwe a future

Doelstelling voor dit project is €60
73% Gedoneerd/€16 Te gaan
Doneer Nu

Stichting ‘Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst’ (GKMT) is in het najaar van 2002 opgericht door Ton Korsten-Korenromp met als belangrijkste doelstelling het bevorderen van onderwijs, gezondheidszorg, economische ontwikkeling en het creëren van ontwikkelingskansen in het Mpongwe District, in Zambia. De stichting richt zich in het bijzonder op kwetsbare kinderen, jeugd en vrouwen.

Football Maties gaat in samenwerking met deze stichting ruim 60 paar voetbalschoenen en een groot aantal voetballen inzamelen voor de kinderen in Mpongwe. Met dit project wil de stichting GKMT sport, en in dit geval voetbal, gaan promoten onder de kinderen. Bram Sol, actief bij de stichting GKMT, zegt hierover: “wegens werkloosheid en gebrek aan onderwijsmogelijkheden belandt veel jeugd overdag verveeld op straat en ligt alcoholisme voor voornamelijk de jongens op de loer. Voetbal biedt een sociaal alternatief voor drinken en dit levert qua gezondheid en verantwoordelijkheden naar de familie toe veel op. Daarnaast biedt voetbal entertainment. Tijdens wedstrijden staat veel publiek langs de lijn. Zonder voetbal is er weinig tot geen vermaak.”

Met de voetbalschoenen en de voetballen worden de kinderen voorzien van goede materialen waardoor ze deel kunnen nemen aan de competitie van Mpongwe. Bovendien zal een oefenwedstrijd tegen een profclub gerealiseerd kunnen worden.

Namens Football Maties is Dennis Nijs als projectleider bij dit project betrokken. Om dit project te kunnen realiseren is ongeveer €60,- benodigd. Steun de kinderen in Mpongwe en doneer door op de button te drukken! De voetbalschoenen zijn ingezameld bij IJsselmeervogels, de ballen hebben we gekregen van SV Grol.