Engels|NederlandsNederlands

FC Leeuwen van Hollanda, Maputo, Mozambique

Doelstelling voor dit project is €80
100% Gedoneerd/€0 Te gaan

Centro de Encontro is een project wat in 1994 is opgezet door René Boezaard in Maputo, de hoofdstad van Mozambique. Hij is sindsdien ook voorzitter van de stichting Vrienden van de Escola de Rua. Het project bestaat uit een lagere school, een voetbalclub (Leoes de Holanda FC), een dansgroep, een rapgroep, een kappersopleiding en er zijn activiteiten met betrekking tot voorlichting over aids. In 1994 is de school begonnen als een school voor jongeren tussen de tien en achttien jaar die al langere tijd op straat leven zonder dat ze nog contact hebben met hun ouders of familie. De kinderen worden veel vrijgelaten en hen wordt zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel bijgebracht.

Leoes de Holanda FC

In 1995 is de voetbalschool erbij opgericht. Leoes de Holanda FC (FC Leeuwen van Holland) is gevestigd in het stadsdeel ‘district 4’. “Naast ontspanning en integratie voor straatkinderen biedt de school ook de kans om profvoetballer te worden”, aldus René Boezaard. Het eerste elftal van de club bestaat uit een aantal jonge jongens en een paar ervaren ex-profs. Volgens René Boezaard is de competitie te vergelijken met de topklasse in Nederland, “er zijn regelmatig scouts aan de zijlijn te vinden bij de wedstrijden”. Het eerste elftal wordt geleid door Agostinho, oud-prof van onder meer FC Emmen en Heracles Almelo.

SV Grol/Intersport

Football Maties is gevraagd om een aantal complete keepersoutfits, keepershandschoenen, een aantal voetballen en aanvoerdersbandjes. Dankzij SV Grol en de ballenactie van Intersport heeft Football Maties deze spullen kunnen verkrijgen. Dennis Nijs, Jordy Soer en Mark van Zon zijn namens de Stichting bij dit project betrokken geweest nadat het eerder geïnitieerd is door Reinier Laseur. Om de transportkosten en enkele andere lasten te kunnen dekken was €80,- benodigd. Dankzij enkele donaties is het bedrag bij elkaar gebracht.