NederlandsNederlands

Dlala Ntombazana Girls Football Development

Doelstelling voor dit project is €3.360
0% Gedoneerd/€3.360 Te gaan
Doneer Nu

Football Maties kreeg eind juli 2016, bij monde van Pearl Mosoane, het verzoek om spullen te leveren aan Dlala Ntombazana Girls Football Development, een organisatie uit Pretoria, Zuid-Afrika voor vrouwen en meisjes om hun voetbaltalent te ontwikkelen en meer. De organisatie is begonnen in 2005 en werd in 2007 formeel geregistreerd als een non-profit organisatie. Het doel van de organisatie is om meisjes de kans te geven hun voetbaltalenten te ontwikkelen en ze een platform te geven om te praten over issues waarmee zij te maken hebben in hun dagelijks leven. Hiermee willen zij sport verbinden aan onderwijs en cultuur.

Visie en missie

De visie van de organisatie is om meisjes en vrouwen te ontwikkelen tot leiders binnen hun gemeenschappen door voetbal te combineren met onderwijsprogramma’s. Dit was ook de onderliggende motivatie voor de oprichting in 2005. Hun missie is vierledig:

  1. scholen aan te moedigen meisjesvoetbal te promoten en zo een omgeving te creëren waarin meisjes in sporten kunnen participeren
  2. voetbal te gebruiken als een platform voor onderwijs
  3. vrouwen sterker te maken, bijvoorbeeld door het aanbieden van scheidsrechterscursussen en coachingsvaardigheden
  4. vrouwen sterker te maken op het gebied van life skills, onder andere door middel van HIV/AIDS bewustwording.

Deze organisatie runt inmiddels het schoolvoetbal van meer dan 200 scholen in Pretoria. Door hun initiatieven zijn talentvolle meisjes opgemerkt en hebben zij beurzen weten af te dwingen bij universiteiten. Ook zijn er scheidsrechters actief bij de Zuid-Afrikaanse voetbalbond die zijn begonnen bij Dlala Ntombazana. De meisjes die worden geholpen zijn vaak afkomstig uit arme gezinnen en sommigen zijn zelfs misbruikt. Dit programma biedt dit soort meisjes een uitweg.

Tweedehands voetbalkleren

Het ontbreekt de organisatie aan financiële middelen om de benodigde spullen te kopen. Daarom hebben zij contact gezocht met Stichting Football Maties. Om hun activiteiten voort te kunnen zetten hebben zij gevraagd om voetbalschoenen, ballen, trainingstenues, tassen, trainingsjacks, scheenbeschermers, truien en hardloopschoenen. Om al deze spullen in Zuid-Afrika te krijgen heeft Football Maties jouw hulp nodig. Doneer en geef de meisjes in Pretoria een kans!